Op zaterdag 22 en zondag 23 september 2018 staat Leiden in het teken van de jaarlijkse Kunstroute. Dit jaar met maar liefst 155 deelnemers op 76 locaties. Voor de 24e keer krijgen bezoekers een kijkje achter de schermen bij professionele kunstenaars in Leiden. Museum De Lakenhal geeft met de Kunstroute Leiden beeldende kunst in alle soorten en maten een podium; van schilderkunst tot keramiek, van fotografie tot hedendaags design, van beeldhouwwerken tot innovatieve kunst.

Informatie over de deelnemers en de route is te vinden op de site en via de web-app op mobiele telefoon of tablet. De papieren Kunstroute-gids is vanaf 10 september 2018 beschikbaar bij

  • het startpunt Old School (Pieterskerkhof 4A Leiden, open op vrij/zat/zon)
  • de VVV (Stationsweg 26)
  • Galeriecafé Leidse Lente (Haagweg 4)

Startpunt Kunstroute

Old School is dit jaar de centrale locatie van de route. Gedurende het Kunstrouteweekend worden hier, op Pieterskerkhof 4A in Leiden, de gratis routegids en aanvullende informatie verstrekt. De deelnemende locaties zijn op beide dagen tussen 12.00 en 18.00 uur te bezichtigen.

Hop on Hop off per boot

Speciaal voor de Kunstroute Leiden 2018 zijn drie opstapplaatsen gecreëerd van waaruit je vele ateliers, galeries en projecten makkelijk kunt bereiken Stel je eigen kunstprogramma samen vanaf de boot en geniet van alles wat Leiden te bieden heeft.